2020-03-25

Informacija dėl kabozantinibu gydomų pacientų

Informacija dėl kabozantinibu gydomų pacientų

Kadangi COVID-19 toliau plinta visame pasaulyje, tai gali kelti klinikinių iššūkių ir turėti įtakos kai kuriems kabozantinibu gydomiems pacientams.

Norime pasidalinti su Jumis toliau išdėstyta informacija, kuri gali būti naudinga sveikatos priežiūros specialistams, kai kyla abejonių, kokį poveikį gydymas priešvirusiniais vaistais gali sukelti kabozantinibu gydomiems pacientams.

  1. Svarbu pastebėti, kad šiuo metu nėra užregistruotų ar rekomenduojamų vaistų, skirtų gydyti COVID-19 infekcija užsikrėtusius pacientus.
  2. Žinome, kad pagrindiniame CELESTIAL tyrime dalyvavo HBV (38 %) ir HCV (24 %) užsikrėtę pacientai, kuriems kartu buvo skiriamas priešvirusinis gydymas.1
  3. Tačiau priešvirusinių vaistų vartojantiems pacientams svarbu atsižvelgti į kabozantinibo sąveiką su MRP2 (su dauginiu atsparumu vaistams susijusio baltymo 2 MRP2) inhibitoriais.

Remiantis preparato charakteristikų santrauka, MRP2 inhibitorių vartojimas gali lemti didesnę kabozantinibo koncentraciją plazmoje. Todėl kartu vartojamus MRP2 inhibitorius (pvz., ciklosporinas, efavirenzas ir emtricitabinas) reikia skirti apdairiai.2

Be to, reikia stebėti ar MRP2 vartojantiems asmenims nesivysto nepageidaujamas poveikis.

  1. Jeigu turite papildomų klausimų, susijusių su kabozantinibo vartojimu, prašome kreiptis į mūsų medicinos skyrių <JŪRATĖ MISEVIČIENĖ, mob. tel. +370 620 97 102; el. p.jurate.miseviciene@ipsen.com>.

1Abou-Alfa GK, Meyer T, Cheng A-L, et al. N Engl J Med. 2018;379(1):54–63.
2CabometyxÒ (kabozantinibas) tabletės. Preparato charakteristikų santrauka.

PREPARATO CHARAKTERISTIKOS SANTARAUKA.

REKOMENDUOJAME REMTIS PATVIRTINTOMIS KABOZANTINIBO VARTOJIMO INDIKACIJOMIS.

Prisijungti

Registruotis




    Ne visi privalomi laukai užpildyti
    Neteisingas el. pašto adresas
    Įvyko klaida. Pabandykite dar kartą
    +
    Slapukų nustatymai
    Būtinieji
    Šie slapukai yra būtini, kad veiktų svetainė, mūsų sistemose negali būti išjungti.
    Funkciniai
    Šie slapukai suteikia galimybę pagerinti funkcionalumą ir suasmeninimą, pavyzdžiui, jie pagerina pateikiamo turinio formatą ir formą, nustato šrifto dydį ar svetainės elementų pozicijas. Jie gali būti įdiegti mūsų arba kitų tiekėjų, kurie teikia į mūsų puslapius įdėtas paslaugas. Jei neleisite šiems slapukams veikti, kai kurios ar visos minėtos funkcijos negalės tinkamai veikti. Funkciniai slapukai šiuo metu nenaudojami.
    Statistiniai
    Šie slapukai leidžia mums skaičiuoti apsilankymus ir lankytojų srauto šaltinius, kad galėtume matuoti ir gerinti svetainės veikimą. Pvz., pateikti skaitomiausią turinį pagal rubrikas, kategorijas. Visa šių slapukų informacija yra apibendrinta, todėl anoniminė. Jei neleisite šiems slapukams veikti, nežinosime, kad lankėtės mūsų puslapyje. Statistiniai slapukai šiuo metu nenaudojami.
    Reklaminiai
    Šiuos slapukus per mūsų svetainę naudoja mūsų reklamos partneriai. Tos bendrovės gali juos naudoti jūsų interesų profiliui formuoti ir jums tinkamoms reklamoms kitose svetainėse parinkti. Jie veikia unikaliai identifikuodami jūsų naršyklę ir įrenginį. Jei neleisite šiems slapukams veikti, įvairiose kitose svetainėse nematysite mūsų tikslingai Jums skirtų pasiūlymų. Reklaminiai slapukai šiuo metu nenaudojami.